Rock’ N Roll och Drottning Christina – Utställning i Frankrike med Drottning Christina som inspiration.

Galerie Palladion i samarbete med L´Association Christine de Suède, L´Européenne arrangerade en utställning med 13 konstnärer som fritt tolkar Drottning Christina. Vi har fått äran att använda konstnärinnan Gausi Mireilles konstverk som omslagsbild för vår hemsida. Gausi Mireille tolkar Drottning Christina som Rock´ N roll, som en samtida prinsessa, som omslagsbild för veckotidningar, som en modetjej. Gausi Mireille ser Drottning Christina som beskyddare av konst och litteratur, som befinner sig i New York på en electro konsert, som inviger utställningar i London, Tokyo eller Paris. För Gausi Mireille är Drottning Christina en kvinna lika kapabel att förhandla med politiska partier, som att festa hela natten lång. Följande morgonen sätter hon åter sin krona på huvudet och regerar sitt land. Drottning Christina är Rock’ N Roll. 

Mer information om Galerie Palladion i Frankrike

Subtopia och Unga Drottning Christina sommaren 2019!

Joho! I sommar samarbetar Subtopia med oss, Unga Drottning Christina! Detta är vi stolta och glada över! På Subtopia kommer vi ha gratis prova-på-dans och teater! Kom och häng med oss, som sagt, det är gratis och kurserna är från 10 år uppåt. Samarbetet sker med stöd från Jacob Wallenbergs stiftelse och är en del av Queen Christina – The European.

Mer information och anmälan på Subtopias hemsida, klicka här! 

Tack till Täby Enskilda gymnasium! Unga Drottning Christina var där och gjorde workshop med ”Bra stämning, alla är med”.

Nu har vi gjort POK-Projektets workshop i hur man kommunicerar och föregår konflikter. Spännande debatter som alltid. Ämnena rör ryktesspridning, sociala medier och hur vi kan visa respekt även om vi inte är bästa vänner. Alexandra Chalupa spelade olika rollkaraktärer och Lotta Maxe stod för debatten och resten. Så roligt!

FN-dagen den 24 oktober är vi på Livrustkammaren

Westfaliska freden skrevs under av Drottning Christina för 370 år sedan. Detta uppmärksammar vi genom samarbete med Queen Christina – Culture and Peace och föredrag om konflikthantering. Information om programmet på självaste FN-dagen den 24 oktober här:

Onsdag 24 oktober 2018 Seminarium 14.00 – ca. 17.00

Mottagning ca 17.00 – 17.45

Konsert 18.00 – ca 19.00 Livrustkammaren, Slottsbacken 3,

Stockholm Seminarium «Konflikthantering och kulturell diplomati» «Conflict Resolution and Cultural Diplomacy» ”New conflicts, new challenges, new methods”

Ivo Josipović, former President of Croatia, Composer,

Professor of Law Michele Nicoletti, Professor and former President of the PACE (Parliamentary Assembly of the Council of Europe)

Johan Gernandt, Lawyer, former Chairman of the Swedish Central Bank and the Stockholm Arbitration Institute

Karl-Erik Norrman, Ambassador, Institute for Cultural Diplomacy, Berlin, Founder of the European Cultural Parliament

Ove Bring, Professor of International Law, Stockholm – Moderator

Presentation Mats Liljefors, Professor, Conductor, Leader of Queen Christina – Culture and Peace

Konsert Camerata Garestin, Kroatien GP Telemann Flöjtkvartett, JS Bach Triosonata, T Cecchini Sonata

In cooperation with/ I samarbete med Barbro Osher Pro Suecia Foundation, Kungl. Vitterhetsakademien, Kungl. Patriotiska Sällskapet The Institute for Cultural Diplomacy in Berlin, Livrustkammaren, Royal Festivals, Kroatiens ambassad, Varazdin Baroque Evenings, Föreningen Unga Drottning Christina, Hotel Drottning Kristina

www.queenchristina.eu

Unga musiker framför musik från Drottning Kristinas tid i Leksands musikskola

Det europeiska projektet Queen Christina – Culture and Peace arrangerar kurs för unga violinister med inriktning på barockmusik

7-9 september 2018
Leksands Musikskola
Kyrkallén 8, Leksand

Lärare
My Sirén, violin
Niklas Breman, teori, harmonisk analys, generalbasbesiffring

Repertoar
Bach Dubbelkonsert för två violiner
Corelli La Follia
Telemann Konsert för fyra violiner i D-dur
Vivaldi Konsert för violin och oboe i Bess-dur
Anonym Danssvit från Drottning Christinas hov i Stockholm

Avslutningskonsert 9 september kl. 14.00. med fri entré.

info@queenchristina.eu
Kursen är fri för ett begränsat antal elever.
Boende ordnas till reducerad kostnad
Kursen ingår i det europeiska projektet Queen Christina – Culture and Peace

Med stöd från:
Barbro Osher Pro Suecia Foundation
Stiftelsen Queen Christina-Det europeiska kulturinitiativet

”Månaderna” och POK-Projektet

Folksagan, klassisk musik, folkkultur, det talade ordet och dansteater är medspelarna i ”Månaderna”. Sagan varierar temat i POK-Projektets workshop och handlar om Marie som blir illa behandlad av sin familj. Hon kastas ut i strängaste vinter på omöjliga uppdrag. Då stöter hon oväntat på Månaderna.

Sagan är 40 minuter lång och riktar sig till barn från 10 år och uppåt. Men både yngre och äldre är välkomna. Arbetsmaterial för efterarbete rör frågor som det annorlunda, gemenskap, samarbete, konkurrens, hårda och mjuka värden.

Gästspel 1 juni på Teater Pero

BILJETTBOKNING Klicka här

Affisch: Anja Rühle

POK-Projektet på Rytmus gymnasium Stockholm

Tack Rytmus gymnasium i Stockholm för att ni deltog i workshopen ”Bra stämning, alla är med”. Spännande debatter och diskussioner. Roligt och givande att få ta del av er tankar kring hur man förmedlar och hanterar feedback och hur man kan skapa bra stämning. Tack!