”Månaderna” på Subtopia med fri entré för skolklasser hösten 2019!

Höstens roliga nyheter är att ”Månaderna” spelas igen, denna gång på Subtopia 19 – 24 november. Det är fri entré för skolklasser från Stockholms län. Skolor från Stockholms kommun får specialpris. Allmänheten är välkommen till söndagsföreställningen 24 november, håll utkik för biljettsläpp som är inom kort.

Klicka här för bokning och mer information

Tack för all prova på dans och teater vi gjorde i sommar på D.I.T, Subtopia!

Sommaren är förutom sol och bad även tillfälle att testa nya saker! I år gjorde vi prova på kurser i teater och dans för barn och ungdom på D.I.T, Subtopia! Det var så roligt, så roligt! Balett, Zumba och Modern dans fick deltagarna upptäcka! Likaså teater och skådespeleri, där vi lekte med inget mindre än scener ur självaste ”Månaderna”!  Vi passar på att tacka Jacob Wallenbergs stiftelse och Queen Christina – The European, som hjälpte oss förverkliga dessa aktiviteter! TACK! <3

Rock’ N Roll och Drottning Christina – Utställning i Frankrike med Drottning Christina som inspiration.

Galerie Palladion i samarbete med L´Association Christine de Suède, L´Européenne arrangerade en utställning med 13 konstnärer som fritt tolkar Drottning Christina. Vi har fått äran att använda konstnärinnan Mireille Gausis konstverk som omslagsbild för vår hemsida. Mireille Gausi tolkar Drottning Christina som Rock´ N roll, som en samtida prinsessa, som omslagsbild för veckotidningar, som en modetjej. Mireille Gausi ser Drottning Christina som beskyddare av konst och litteratur, som befinner sig i New York på en electro konsert, som inviger utställningar i London, Tokyo eller Paris. För Mireille Gausi är Drottning Christina en kvinna lika kapabel att förhandla med politiska partier, som att festa hela natten lång. Följande morgonen sätter hon åter sin krona på huvudet och regerar sitt land. Drottning Christina är Rock’ N Roll. 

Mer information om Galerie Palladion i Frankrike

Subtopia och Unga Drottning Christina sommaren 2019!

Joho! I sommar samarbetar Subtopia med oss, Unga Drottning Christina! Detta är vi stolta och glada över! På Subtopia kommer vi ha gratis prova-på-dans och teater! Det blir blandning av olika dansstilar som Balett, Zumba, Subfusion och Modern dans. Kom och häng med oss, som sagt, det är gratis och kurserna är från 10 år uppåt. Samarbetet sker med stöd från Jacob Wallenbergs stiftelse i samarbete med Queen Christina – The European.

Mer information och anmälan på Subtopias hemsida, klicka här! 

Tack till Täby Enskilda gymnasium! Unga Drottning Christina var där och gjorde workshop med ”Bra stämning, alla är med”.

Nu har vi gjort POK-Projektets workshop i hur man kommunicerar och föregår konflikter. Spännande debatter som alltid. Ämnena rör ryktesspridning, sociala medier och hur vi kan visa respekt även om vi inte är bästa vänner. Alexandra Chalupa spelade olika rollkaraktärer och Lotta Maxe stod för debatten och resten. Så roligt!

FN-dagen den 24 oktober är vi på Livrustkammaren

Westfaliska freden skrevs under av Drottning Christina för 370 år sedan. Detta uppmärksammar vi genom samarbete med Queen Christina – Culture and Peace och föredrag om konflikthantering. Information om programmet på självaste FN-dagen den 24 oktober här:

Onsdag 24 oktober 2018 Seminarium 14.00 – ca. 17.00

Mottagning ca 17.00 – 17.45

Konsert 18.00 – ca 19.00 Livrustkammaren, Slottsbacken 3,

Stockholm Seminarium «Konflikthantering och kulturell diplomati» «Conflict Resolution and Cultural Diplomacy» ”New conflicts, new challenges, new methods”

Ivo Josipović, former President of Croatia, Composer,

Professor of Law Michele Nicoletti, Professor and former President of the PACE (Parliamentary Assembly of the Council of Europe)

Johan Gernandt, Lawyer, former Chairman of the Swedish Central Bank and the Stockholm Arbitration Institute

Karl-Erik Norrman, Ambassador, Institute for Cultural Diplomacy, Berlin, Founder of the European Cultural Parliament

Ove Bring, Professor of International Law, Stockholm – Moderator

Presentation Mats Liljefors, Professor, Conductor, Leader of Queen Christina – Culture and Peace

Konsert Camerata Garestin, Kroatien GP Telemann Flöjtkvartett, JS Bach Triosonata, T Cecchini Sonata

In cooperation with/ I samarbete med Barbro Osher Pro Suecia Foundation, Kungl. Vitterhetsakademien, Kungl. Patriotiska Sällskapet The Institute for Cultural Diplomacy in Berlin, Livrustkammaren, Royal Festivals, Kroatiens ambassad, Varazdin Baroque Evenings, Föreningen Unga Drottning Christina, Hotel Drottning Kristina

www.queenchristina.eu