Konserter med unga musiker

KONSERTER PÅ SUBTOPIA – ”UNGA UNDERS MUSIK” 20-22 NOVEMBER 2019

Unga Drottning Christina jobbar med att få ut levande musik i ett alltmer digitaliserat samhälle. Alla, redan i tidig ålder, har rätt att få uppleva levande musik. Initiativet ”Unga Unders Musik” vill skapa kontakt mellan morgondagens musiker och morgondagens publik. Initiativet vill ge musikskolorna möjlighet att presentera sig och locka nya talanger till sina utbildningar. Syftet är även att stärka samarbetet mellan olika kommuner. De uppträdande artisterna från musikskolorna får också öva sig i ledarskap, genom korta presentationer av musikstyckena. Det är fri entré för skolklasser. Målgruppen är barn och ungdom 6 -19 år. Uppträdande skolor på Subtopia 2019 är Lilla Akademien, Södra Latin och Fryshuset, se program nedan.

Detta ideella initiativ är taget av Unga Drottning Christina i samarbete med Subtopia och Alexandrina Production. Inspiration som ligger till grund är festivalen Unga Musik på Slottet, grundad av dirigent Mats Liljefors tillsammans med Kung Carl XVI Gustaf.

PLATSRESERVATION FÖR FRIBILJETT: info@ungadrottningchristina.se

OM SUBTOPIA KLICKA HÄR

KONSERT MED LILLA AKADEMIEN  ONSDAGEN 20 NOVEMBER KL. 14.00 – 14.40 PÅ SUBTOPIA, LOFTET. 
Elever från Lilla Akademien framför musik från klassiska verk. Korta introduktioner ges av artisterna och det kommer finnas tillfälle för publiken att ställa frågor. 
Kursledare
Varmt välkomna!

PLATSRESERVATION FÖR FRIBILJETT: info@ungadrottningchristina.se

OM LILLA AKADEMIEN

KONSERT MED SÖDRLA LATIN TORSDAG 21 NOVEMBER KL. 14.00 – 14.40 PÅ SUBTOPIA, LOFTET. 
Gymnasietvåor framför popmusik. Kortare introduktioner ges av artisterna och det kommer finnas tillfälle för publiken att ställa frågor. 
Under ledning av Peter Falthin
Varmt välkomna!

PLATSRESERVATION FÖR FRIBILJETT: info@ungadrottningchristina.se

OM SÖDRA LATIN

KONSERT MED FRYSHUSET FREDAG 22 NOVEMBER KL. 14.00 – 14.40 PÅ SUBTOPIA, LOFTET. MÅLGRUPP: ALLA, HÖGSTADIUM
Gymnasietvåor från Fryshuset bjuder på hårdrock, country och hip-hop! Det ges kortare introduktioner till styckena och det kommer finnas tillfälle för publiken att ställa frågor. Under ledning av Jakob Melkstam och Lotten Andersson 
Varmt välkomna!

PLATSRESERVATION FÖR FRIBILJETT: info@ungadrottningchristina.se

OM FRYSHUSET 

KONSERTER PÅ LIVRUSTKAMMAREN

Konserter arrangeras på Livrustkammaren med Queen Christina – Culture and Peace. Uppträder gör unga musiker och artister från Kungliga Musikhögskolan eller Austria Barock Akademie. Musiken som framförs har anknytning till Drottning Christina. Konserterna kombineras ofta med föredrag där skolor som Östra Real har medverkat. 2018 var det 370 år sedan Drottning Kristina skrev under Westfaliska freden som därför tillsammans med konfliktlösning blev temat på föredragen.