Rock’ N Roll och Drottning Christina – Utställning i Frankrike med Drottning Christina som inspiration.

Galerie Palladion i samarbete med L´Association Christine de Suède, L´Européenne arrangerade en utställning med 13 konstnärer som fritt tolkar Drottning Christina. Vi har fått äran att använda konstnärinnan Mireille Gausis konstverk som omslagsbild för vår hemsida. Mireille Gausi tolkar Drottning Christina som Rock´ N roll, som en samtida prinsessa, som omslagsbild för veckotidningar, som en modetjej. Mireille Gausi ser Drottning Christina som beskyddare av konst och litteratur, som befinner sig i New York på en electro konsert, som inviger utställningar i London, Tokyo eller Paris. För Mireille Gausi är Drottning Christina en kvinna lika kapabel att förhandla med politiska partier, som att festa hela natten lång. Följande morgonen sätter hon åter sin krona på huvudet och regerar sitt land. Drottning Christina är Rock’ N Roll. 

Mer information om Galerie Palladion i Frankrike

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *